NatAspin Control

NatAspin Control - kompleksinis cholesterolio kontrolei skirtas preparatas, kurio sudėtyje augalinės medžiagos padedančios efektyviai kontroliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, gerina kraujotaką, kraujagyslių funkciją.  

Sudėtis, 1 kaps. (0,67 g):

Fermentuotų sojų ekstraktas, kuriame

-          natokinazės 100 mg (2000 FV -standartizuotos natokinazės fibrino vienetai)

Raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių ekstraktas 250 mg, kuriame

-          monakolino K - 10 mg

Plikųjų viršūklių žievės ekstraktas 50 mg, kuriame taninų 10 mg

Kofermentas Q10- 30 mg

Kilniųjų lauramedžių lapų ekstraktas -12 mg

Natokinazė - fermentas, susidarantis specialiu būdu fermentuojant sojų pupeles.

Monakolinas K padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje (teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 10 mg monakolino K iš raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių gaminių).

Plikasis viršūklis padeda palaikyti normalią širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Kofermentas Q10 – kiekvienoje organizmo ląstelėje randama medžiaga, panaši į vitaminą.

Kilnusis lauramedis padeda palaikyti normalią kraujotaką.

Šiuo metu NatAspin CONTROL galite įsigyti: Gintarinėse ir Norfos vaistinėse.

 

IŠSAMUS APRAŠYMAS:

Natokinazė

Nors sojos produktai vartojami jau daugiau nei 1000 metų, vakarų pasaulyje jie išpopuliarėjo tik prieš keletą dešimtmečių. Natto yra vienas iš tradicinių japoniškų patiekalų, gaunamas iš fermentuotų sojų pupelių ir panašus į minkštą sūrį. Natto ekstraktuose gausu fermento natokinazės, susidarančio fermentacijos metu veikiant bakterijai Bacillus subtilis. Šį serino proteazės fermentą pirmą kartą išskyrė ir jo fibrino (kraujo krešejime dalyvaujančio baltymo) skaidymo savybes tyrė mokslininkų komanda, vadovaujama Hiroyuki Sumi, japonų kilmės tyrinėtojo iš Čikagos Universiteto Medicinos mokyklos. Nuo to laiko, jau keletą dešimtmečių, natokinazė išlieka perspektyviu mokslinių tyrimų objektu.

Monakolinas K

Raudonosiomis mielėmis fermentuoti ryžiai – jau ilgą laiką Kinijoje, Japonijoje ir kitose Azijos šalyse vartojamas ryžių produktas, gaunamas fermentuojant juos Monascus purpureus rūšies mielėmis. Raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių ekstrakto sudėtyje yra įvairių bioaktyvių medžiagų, tame tarpe poliketidų, nesočiųjų riebalų rūgščių, fitosterolių, pigmentų ir monakolinų. Iš raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių ekstrakto buvo išskirta 13 monakolinų, iš kurių svarbiausias yra monakolinas K. Jis stabdo fermento, dalyvaujančio cholesterolio sintezėje, veikimą. Su monakolinu K iš raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių ekstrakto yra atlikta daug tyrimų ne tik Azijos šalyse, bet ir visame pasaulyje, ir jie atskleidė teigiamą monakolino K poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai. Šiuo metu Europos mokslininkai pripažįsta, kad raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių produktų vartojimas gali padėti palaikyti tinkamą cholesterolio kiekį kraujyje. Norint gauti teigiamą poveikį, kasdien turėtų būti suvartojama 10 mg monakolino K iš raudonosiomis mielėmis fermentuotų ryžių produktų.

Kofermentas Q 10

Ši riebaluose tirpi, panaši į vitaminą medžiaga randama kiekvienoje gyvo organizmo ląstelėje. Kadangi yra duomenų, kad monakolinas K gali sumažinti kofermento Q10 sintezę organizme, tikrai verta kartu su monakolinu K vartoti ir kofermentą Q10.

Plikųjų viršūklių žievės ekstraktas

Plikieji viršūkliai (Terminalia arjuna) – lapuočiai kliedminių (Combretaceae) šeimos medžiai, augantys Indijoje ir Bangladeše. Plikieji viršūkliai senojoje Indijos literatūroje minimi kaip naudingi širdies bei kraujagyslių sistemai augalai, o jų žievė vartojama jau daugiau kaip tūkstantį metų. Iš šių medžių žievės buvo išskirta daug bioaktyvių junginių: triterpenoidų, taninų, flavonoidų ir mineralinių medžiagų. Remdamiesi gilia tradicija ir naujausių tyrimų duomenimis mokslininkai teigia, kad plikieji viršūkliai padeda palaikyti normalią širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Kilniųjų lauramedžių lapų ekstraktas

Kilnieji lauramedžiai (Laurus nobilis) - lauramedinių (Lauraceae) šeimos visžaliai medžiai ir krūmai. Šie iš Viduržemio jūros regiono kilę augalai nuo seno yra žinomi ir vartojami įvairiose šalyse visame pasaulyje. Nustatyta, kad šių augalų lapuose gausu bioaktyvių medžiagų, iš kurių svarbiausios yra seskviterpeno laktonai, taip pat alkaloidai, flavonoidai, procianidinų dariniai, gliukozidai ir kt. Su kilniaisiais lauramedžiais paskutiniu metu yra atlikta daug mokslinių tyrimų, kuriais remiantis teigiama, kad šie augalai padeda palaikyti normalią kraujotaką.

Literatūros sąrašas:

  1. D'Addato S, Scandiani L, Mombelli G, Focanti F, Pelacchi F, Salvatori E, Di Loreto G, Comandini A, Maffioli P, Derosa G. Effect of a food supplement containing berberine, monacolin K, hydroxytyrosol and coenzyme Q10 on lipid levels: a randomized, double-blind, placebo controlled study. Drug Des Devel Ther. 2017 May 23;11:1585-1592.

  2. Dwivedi S. Terminalia arjuna Wight & Arn.--a useful drug for cardiovascular disorders. J Ethnopharmacol. 2007 Nov 1;114(2):114-29.

  3. Francini-Pesenti F, Rossi A, Rocchi V, Martini C. Red Yeast Rice in the Long-Term Treatment of Hypercholesterolemia. A Single-Center Experience. International Journal of Agricultural Research and Crop Sciences. 2017 Aug;1(3):16-18.

  4. Heinz T, Schuchardt JP, Möller K, Hadji P, Hahn A. Low daily dose of 3 mg monacolin K from RYR reduces the concentration of LDL-C in a randomized, placebo-controlled intervention. Nutr Res. 2016 Oct;36(10):1162-1170.

  5. Kapoor D, Vijayvergiya R, Dhawan V. Terminalia arjuna in coronary artery disease: ethnopharmacology, pre-clinical, clinical & safety evaluation. J Ethnopharmacol. 2014 Sep 11;155(2):1029-45.

  6. Spigoni V, Aldigeri R, Antonini M, Micheli MM, Fantuzzi F, Fratter A, Pellizzato M, Derlindati E, Zavaroni I, Bonadonna RC, Dei Cas A. Effects of a New Nutraceutical Formulation (Berberine, Red Yeast Rice and Chitosan) on Non-HDL Cholesterol Levels in Individuals with Dyslipidemia: Results from a Randomized, Double Blind, Placebo-Controlled Study. Int J Mol Sci. 2017 Jul 12;18(7).

  7. Tai MW, Sweet BV. Nattokinase for prevention of thrombosis. Am J Health-Syst Pharm—Vol 63 Jun 15, 2006.

  8. Weng Y, Yao J, Sparks S, Wang KY. Nattokinase: An Oral Antithrombotic Agent for the Prevention of Cardiovascular Disease. Int J Mol Sci. 2017 Feb 28;18(3). pii: E523.

  9. Xue Y, Tao L, Wu S, Wang G, Qian L, Li J, Liao L, Tang J, Ji K. Red yeast rice induces less muscle fatigue symptom than simvastatin in dyslipidemic patients: a single center randomized pilot trial. BMC Cardiovasc Disord. 2017 May 18;17(1):127.

  10. Yang NC, Chou CW, Chen CY, Hwang KL, Yang YC. Combined nattokinase with red yeast rice but not nattokinase alone has potent effects on blood lipids in human subjects with hyperlipidemia. Asia Pac J Clin Nutr. 2009;18(3):310-7.